Inauguratie poëtische banken

21/01/2017

Deze zaterdag werden de eerste poëtische banken officieel in gebruik genomen door de ASA, de pers was ruim aanwezig en regionale televisie kwam de volgende dag om een verslag te maken van het evenement.
Verslag opgesteld door de FR3 2017/01/22


Artikel door de krant “L’Eclareur” op 2016/01/23.

Er zijn nog een twintigtal poëtische banken te adopteren.

In aanwezigheid van een twintigtal personen heeft de onthulling van de poëtische banken afgelopen zaterdag plaatsgevonden. Een actie die afgelopen november door de ASA-Bois de Cise werd ingezet en onmiddellijk een succes kent.

11 banken zijn reeds geadopteerd.

Niet minder dan 11 banken zijn reeds geadopteerd en drie anderen zijn gereserveerd. “Het doel is het dubbele”, zo geeft Sylvie Macquet, President van de ASA aan. Allereerst zijn de Cisianen de acteurs voor de verfraaiing en verbetering  van deze plek, maar dragen zo ook bij aan het label “Village en Poésie” dat de gemeente Ault het afgelopen jaar heeft verkregen. Het principe is simpel: de adopteur(teuse) doet een gift van €130,= aan de ASA voor een periode van 3 jaar, waarmee een plaquette met een poetische zin van hun keuze op de bank wordt geplaatst.

Voor diegenen die van Bois de Cise houden.

Na drie jaar wordt de adoptie vernieuwd. De ASA blijft eigenaar van de bank en zorgt voor het onderhoud. “het idee komt van een van onze leden, Michel Wagon, en werd gelijk  aangenomen met de poésie in gedachte” vervolgt Sylvie Macquet. “Er blijven nog een twintigtal banken te adopteren en we zijn blij dat er onder de adopteurs ook Nederlanders en Belgen zijn, en ook personen “van buiten” die van Bois de Cise houden”

De bank, welke werd onthuld, is geadopteerd door Marc en Annie Houriez. Dit zijn de kinderen van Marcel Houriez, die gedurende 14 jaar Directeur van de ASA is geweest en met deze gelegenheid zijn spoor heeft nagelaten. “Het is een manier om hem eer te bewijzen na zijn overlijden van ca 2 maanden geleden”, zo bevestigd Sylvie Macquet

Deze poëtische bank werd door Marc en Annie HOURIEZ, kinderen van Marcel HOURIEZ,  de oud-directeur van ASA van het Bois de Cise geadopteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.